ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Κατά την διάρκεια της ανθρώπινης εξέλιξης, ο άνθρωπος ανακάλυπτε επιστήμες και τέχνες που θα διευκόλυναν τον τρόπο ζωής και σκέψης του. Επιστήμες που αφορούσαν την εξήγηση και την απάντηση ερωτημάτων για φυσικά φαινόμενα (Φυσικές επιστήμες) , επιστήμες που στηρίζονται σε κανόνες και πλαίσια λογικής (Θετικές επιστήμες) και σε επιστήμες που έχουν άμεση αλληλεπίδραση με το σύνολο του πλανήτη (Κοινωνικές επιστήμες).
Οι κοινωνικές επιστήμες είναι αυτές που μελετούν την συμπεριφορά της κοινωνίας και τις πτυχές ομάδων ανθρώπων ορίζοντας κανόνες και νόμους,έστω και άτυπους. Η λογική λέει, πως οι επιστήμες αυτές βρίσκονται στην υπηρεσία του ανθρώπου,των κοινωνιών και των Εθνών, για να υπηρετούν τον άνθρωπο και να τον βοηθούν να αναπτύσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Για να υπάρχει ευημερία,κοινωνική ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σεβασμός. Μήπως όμως τελικά οι Κοινωνικές Επιστήμες, χρησιμοποιούνται πλέον από μερικές ομάδες ανθρώπων που έχουν ως σκοπό το δικό τους προσωπικό κέρδος και όφελος; Από κυβερνήσεις ιδιαίτερα και από επιχειρηματικούς κύκλους παγκόσμιων τραπεζών, καρτέλ πετρελαίων πολυεθνικών κλπ. Αυτό βέβαια αποτελεί ένα οξύμωρο,γιατί εύκολα μπορεί να αναλογιστεί κάποιος, πως είναι δυνατόν οι Κοινωνικές Επιστήμες να αποτελούν το όπλο της Νέας Τάξης και της παγκοσμιοποίησης και να ζημιώνουν τις κοινωνίες και τα Έθνη; Αφού δημιουργήθηκαν για να τα υπηρετήσουν. Και όμως, η απάντηση είναι απλή. Η υπονόμευση και η διαστρέβλωση των Κοινωνικών Επιστημών,λειτουργεί ΑΜΕΣΑ κατά των κοινωνιών, σε περίπτωση που γίνεται λανθασμένη χρήση τους ή εξ' ορισμού χρήση υπέρ συμφερόντων. Και θα αναλύσω την άποψή μου, παρακάτω.
Για να γίνει καλύτερη και επιμέρους ανάλυση, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ποιές είναι οι Κοινωνικές Επιστήμες. Έτσι λοιπόν, χωρίζονται σε 7 βασικές κατηγορίες.
- Ψυχολογία
- Επιστήμη της Εκπαίδευσης
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία
- Νομική
- Πολιτκή Επιστήμη
- Επιστήμη της Οικονομίας (Οικονομικές Επιστήμες)
1) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η Ψυχολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την μελέτη της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Προσπαθεί να εξηγήσει συμπεριφορές και να βρεί την αιτία τους, δημιουργώντας γενικές αρχές της επιστήμης. Θα ρωτήσει κάποιος, πως μπορεί η Ψυχολογία να χρησιμοποιηθεί υπέρ της Νέας Τάξης; Η απάντηση είναι ότι η Νέα Τάξη ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ συμπεριφορές και ψυχολογικές καταστάσεις της μάζας μέσω αλλαγής των τετριμμένων. Δηλαδή σταδιακά αντικαθιστά, τις συνήθειες, τα ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις με νέες παραδόσεις,δήθεν εκμοντερνισμένες και φουτουριστικές, δημιουργώντας την άμεση εντύπωση πώς οι λάτρεις των παλαιών παραδόσεων θεωρούνται ξεπερασμένοι και συντηρητικοί, οι οποίοι δεν "χωρούν" στην Νέα Τάξη. Αυτή η αντικατάσταση έχει άμεσο ψυχολογικό αντίκτυπο στις κοινωνίες και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Οι γενικές αρχές της επιστήμης αντικαθίστανται με νέες , πιό "εξελιγμένες" αρχές.
Επί παραδείγματι, την δεκαετία του 90' στην Ελλάδα ήταν διαδεδομένες οι βόλτες στην εξοχή,κοινωνικές συναθροίσεις σε μπαράκια και εστιατόρια, σινεμά , ποδόσφαιρο , παραλίες κλπ. Οι κοινωνικές επαφές ήταν διαφορετικές και πιο ανθρώπινες. Αν γίνει μία σύγκριση με το σήμερα, θα καταλάβει εύκολα κάποιος, πως την τελευταία 20ετία, η κοινωνική επαφή περιορίζεται σε ένα like ή ένα τουίτ. Και πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των gadget. Οι παραλίες, οι πλατείες,τα μπαράκια,τα σινεμά είναι εκεί ακόμα. Έχει να κάνει με την καθαρή αλλαγή ψυχολογίας. Οι άνθρωποι πλέον απομονώνονται και η κοινωνικότητά τους πιάνει μηδενικά επίπεδα.Γίνονται δηλαδή, αυτό που η Νέα Τάξη επιδιώκει, Ανώνυμα όντα,χωρίς κριτική, με μηδαμινό κοινωνικό επίπεδο. Ο εύκολος στόχος. Μια κοινωνία χωρίς συνοχή, μπορεί να αποδομηθεί πολύ εύκολα. Αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα, υπάρχουν χιλιάδες άλλα παραδείγματα για να γίνει σαφές.
2) ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η επιστήμη αυτή, ασχολείται με το φαινόμενο της εκπαίδευσης,ώπου μέσω της διαδικασίας μάθησης έχει ώς σκοπό την μετάδοση της γνώσης και του πολιτισμού από γενιά σε γενιά καθώς και της ανάπτυξης της κριτικής ικανότητας. Είναι σαφέστατα το βιολογικό όπλο της Νέας Τάξης, γιατί μπορεί πολύ απλά να την μετατρέψει σε Μετατροπέα Συνειδήσεων.
Η παιδεία και η εκπαίδευση αποτελούν τον καθρέφτη της κοινωνίας και του Έθνους. Η Νέα Τάξη δεν μπαίνει στην διαδικασία να πολεμήσει τα ιδανικά της κάθε κοινωνίας, γιατί αν οι ρίζες είναι βαθιές και δυνατές, θα χάσει. Θα μπεί φρένο στις προσπάθειές της. Άρα, θα κάνει το εξής. Θα αντικαταστήσει τα ιδανικά των κοινωνιών- Εθνών, με τα "δικά της". Η αγάπη για τις πολιτισμικές αξίες,ήθη,έθιμα, εθνικά ιδανικά,κοινωνικά χαρίσματα αποδομείται πολύ εύκολα και μετατρέπεται σε μίσος και απέχθεια. Παιδιά που σε ένα σύστημα παιδείας μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τα τετριμμένα, πήραν την σκυτάλη για να την παραδώσουν στον επόμενο. Τι πιο ωραίο να μεγαλώνεις αγαπώντας την κοινωνία σου, την οικογένειά σου και την πατρίδα σου; Παιδιά όμως,που μεγάλωσαν σε ένα σύστημα παιδείας εθνομηδενιστικό,διεθνιστικό,γεμάτο ασάφειες και ταμπέλες,μίσος και παγκόσμια συνείδηση,πολτοποίηση μυαλού και ψυχής, θα μετατραπούν συνεπώς σε αυτό που η Νέα Τάξη ονειρεύεται. Μαζάνθρωποι. Αυτή η τακτική της Νέας Τάξης δοκιμάζεται δεκαετίες τώρα, σε χώρες όπου οι δεσμοί των θεσμών είναι δυνατοί και μοιάζουν ανυπέρβλητοι.
Η Ελλάδα δυστυχώς, είναι το πρώτο πειραματόζωο και φαίνονται σήμερα τα αποτελέσματα της αποδόμησης. Ο πυλώνας της παιδείας, έχει διαρραγεί πλήρως. Μαθητές σχολείων γεμάτοι ασέβεια προς τους θεσμούς, κομματικοποιημένα πανεπιστήμια που αντί να βγάζουν επιστήμονες,βγάζουν κομματόσκυλα και πτυχιούχους με πτυχία κομματικών αποτελεσμάτων,καθηγητές που διδάσκουν συνδικαλισμό και κομματικές φανφάρες, αντί να παραμένουν στο στόχο κατάρτισης των φοιτητών και φυσικά, πανεπιστήμια γεμάτα γκράφιτυ και χώρους συναλλαγής διαφόρων ουσιών. Συνεπώς, η διαδικασία μετατροπής ανθρώπων σε μαζανθρώπους, βρίσκεται σε εξέλιξη.
3) ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία είναι η επιστήμη που αφηγείται και καταγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν κατά το πέρασμα των χρόνων. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πώς η ιστορία είναι μία διάτρητη επιστήμη προς όφελος της Νέας Τάξης. Υπάρχουν Έθνη και κοινωνίες που η βασική τους δύναμη και συνοχή, βρίσκεται στα κατορθώματα των προγόνων τους. Σε ανακαλύψεις και δημιουργίες που σαν το Άγιο Δισκοπότηρο φυλάσσονται από γενιά σε γενιά. Συνεπώς, αν η ιστορία τους μετατραπεί και εισέλθουν αμφιβολίες στα καταγεγραμμένα κατορθώματα (μέσω παιδείας κυρίως) και δεν υπάρξει αντίδραση, τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο, πως οι επόμενες γενιές θα ξέρουν μια "άλλη ιστορία" από αυτήν, που ήξεραν οι παππούδες τους.
Αυτό είναι και το παράλογο της υπόθεσης. Από την στιγμή που στο παιχνίδι μπήκαν ιστορικοί, με περίεργες προθέσεις, σε διάφορες χώρες παρατηρείται μια αλλαγή των ιστορικών καταγραφών. Για παράδειγμα 2 χώρες που είχαν αλληλεπίδραση σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, καταγράφουν το γεγονός εντελώς διαφορετικά! Δηλαδή δεν μιλάμε πλέον για Επιστήμη της Ιστορίας, αλλά για επιστήμη απόψεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων! Εύφορο πεδίο για την Νέα Τάξη, να "δημιουργεί" Ιστορία εκεί που δεν υπάρχει, αλλά εκεί που την συμφέρει. Άλλωστε η Ιστορική Επιστήμη, είναι ο καλύτερος μανδύας της Πολιτικής Επιστήμης που θα αναλύσω παρακάτω.
4) ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Η επιστήμη αυτή, εξετάζει την κοινωνική ζωή,διακριτών ατόμων, ομάδων και κοινωνιών. Κύρια ιδέα της κοινωνιολογίας είναι ότι όλα τα φαινόμενα είναι κοινωνικά και ότι το άτομο δεν επιδρά πάνω στο κοινωνικό σύνολο αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Μία ιδέα εντελώς σωστή, καθώς ένα μεμονωμένο κοινωνικό περιστατικό , θεωρείται αδιανόητο να αλλάξει την ροή της κοινωνίας.
Η Νέα Τάξη δεν χρειάζεται να διαμορφώσει αυτήν την επιστήμη, γιατί υπάρχουν άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν την κοινωνία. Η ίδια η κοινωνιολογία και οι αρχές της απλά θεωρούνται σκονισμένοι πάπυροι που απλά εξετάζουν και αναλύουν,θυμίζοντάς μας κάποιες άλλες εποχές. Παράγοντες όπως η παιδεία,η ιστορία και η οικονομία είναι τα κύρια όπλα της Νέας Τάξης. Έτσι απλά η κοινωνιολογία μπορεί να θεωρηθεί ο καταγραφέας της απίστευτης μεταβολής σε μία κοινωνία και τίποτα παραπάνω. Οι ιστορικοί-κοινωνιολόγοι του μέλλοντος, θα έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους.
5) ΝΟΜΙΚΗ
Η νομική επιστήμη ασχολείται με την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων δικαίου που διέπουν την κοινωνία. Είναι η επιστήμη που διαχωρίζει τον άνθρωπο από το ζωϊκό βασίλειο. Νόμοι και κανόνες σε μια κοινωνία είναι αρχή του σεβασμού του συνανθρώπου μας και της επιβολής δικαιοσύνης σε περίπτωση παραβίασής τους. Πολύ όμορφα θα ήταν όλα αυτά, αν η Νέα Τάξη δεν έβαζε το χεράκι της.
Η Νέα Τάξη μέσω των υπαλλήλων της ανά τον πλανήτη, δύναται να διαμορφώσει το νομικό σύστημα της εκάστοτε χώρας κατά το δοκούν. Συνεπώς, ένας νόμος που βολεύει έναν τραπεζίτη,επιχειρηματία,πετρελαιοπαραγωγό μπορεί να ψηφίστει χωρίς προβλήματα από την Νομοθετική Εξουσία. Το νόμιμο φυσικά, δεν θεωρείται και ηθικό πάντοτε, από την στιγμή φυσικά που ένας νόμος βολεύει μερικούς και ζημιώνει τους περισσότερους. Έτσι η νομική επιστήμη μέσω της κεντρικής ιδέας της, άθελά της, υπερασπίζεται νόμους που βοηθούν στην κερδοφορία μερικών καρτέλ εξουσιών. Είναι δηλαδή καταδικασμένη να θεωρεί νόμιμο, το ψηφισθέν από πλειοψηφία, μια πλειοψηφία διάτρητη και καθοδηγούμενη καθ'όλα. Δεν είναι υπεύθυνη για τους νόμους που θα θεσπίσει η νομοθετική εξουσία , αλλά είνα καταδικασμένη να τους τηρεί και να πράττει κατ' αυτών. Η αντίδραση θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά θα ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό της Νέας Τάξης.
6) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η επιστήμη αυτή, ασχολείται με την μορφή,οργάνωση και διοίκηση ενός κράτους. Τι πιο εύκολο να διαμορφωθεί η πολιτική ενός κράτους σε δομές που δεν εξυπηρετούν την κοινωνία και το Έθνος; Βαριά βιομηχανία πολιτικής και ιστορικής διαστρέβλωσης και κατ' επέκτασιν αχυράνθρωπων πολιτικών μπορεί να υπάρξει μέσω αυτής της επιστήμης. Με την βοήθεια της προπαγάνδας, σε μεγάλο βαθμό, οι πολιτικές επιστήμες έχουν μετατραπεί στο καταστροφέα μιας πραγματικής πολιτικής που έχει ώς στόχο την ευημερία μιας χώρας. Γιατί υπάρχει στα σοβαρά, από την στιγμή που σε όλες τις γωνιές της Γής, σε όλα τα κράτη, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο; Γιατί πολύ απλά έχει βρεί πρόσφορο έδαφος στην ψευδαίσθηση της "Δημοκρατίας". Θα σας βοηθήσει πολύ το άρθρο μου ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ να κατανοήσετε πόσο καταδικασμένες είναι οι κοινωνίες να αναζητούν τον ηγέτη τους, μέσα από την πλειοψηφία.
Αλήθεια, η επαναλαμβανόμενη αντίληψη της αλλαγής προς το καλύτερο, με τα χειρότερα αποτελέσματα φυσικά, δεν έχει βάλει μυαλό στις κοινωνίες; Μας πώς να βάλουν άλλωστε, όταν η βάση των πολιτικάντηδων είναι ο εκφοβισμός και ο εκβιασμός. Αλήθεια, είναι μέρος της πολιτικής ο εκφοβισμός; Δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση, λίγο πολύ, όλοι μας βλέπουμε την πραγματική πολιτική κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλά οι πολιτικές επιστήμες βγάζουν πολιτικούς που θέλουν να ευημερήσουν αυτοί και το συνάφι τους, παρά ο λαός οποίος υποτίθεται πως εκπροσωπούν.
7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Η επιστήμη της οικονομίας ασχολείται με την έρευνα των οικονομικών φαινομένων, όπως τον προσδιορισμό τιμών των αγαθών στην αγορά, την προσφορά και την ζήτηση αυτών, τις οικονομικές κρίσεις καθώς και τα μέτρα που έλαβαν ή λαμβάνουν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών για την αντιμετώπισή τους. Αν η εκπαίδευση είναι το βιολογικό όπλο της Νέας Τάξης, η οικονομία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί το πυρηνικό όπλο της.
Μια χώρα,μια κοινωνία, ένα Έθνος μπορούν να καταστραφούν ολοκληρωτικά με έναν οικονομικό πόλεμο. Κυβερνήσεις που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, μπορούν να διαλύσουν την κοινωνία οικονομικά , μην αφήνοντάς της κανένα περιθώριο αντίστασης. Αν μια κοινωνία έχει οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα και αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε βασικές υποχρεώσεις, πως θα σταθεί όρθια να πολεμήσει την αδικία και τον γίγαντα που ακούει στο όνομα Νέα Τάξη Πραγμάτων; Δεν υπάρχουν λάθη σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει δόλος. Οι οικονομικές επιστήμες εξηγούν ξεκάθαρα πως μπορεί μία χώρα να έχει ευημερία. Οι κυβερνήσεις δεν είναι ηλίθιες, αλλά καταστρέφουν συνειδητά. Έτσι ο μέσος πολίτης σκέφτεται το φαγητό της επόμενης μέρας, την θέρμανση και την βαριά φορολογία, την προστασία της οικογένειάς του και του σπιτιού του. ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ. Χωρίς να έχει αντίσταση η Νέα Τάξη, μέσω της κυβέρνησής της, προχωρεί σε διεκπεραίωση της κρυφής ατζέντας της. Των στόχων της. ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Το συμπέρασμα εκ των ανωτέρω, είναι το εξής. Δεν φταίνε οι επιστήμες για την διαστρέβλωση των αρχών και των ιδεών τους. Οι επιστήμες απλά λειτουργούν σαν Δούρειος Ίππος των Νεοταξιτών Ιπποτών, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ αντί να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. Πιστεύω ακράδαντα πως η αντίσταση κατά της Νέας Τάξης θα υπάρξει μόνο, αν στραφεί η κάθε κοινωνία και το κάθε Έθνος στις αξίες του, τα ιδανικά του
και την πολιτιστική κληρονομιά του. Αυτό θέλει να διαλύσει η Νέα Τάξη. Τον τελευταίο δεσμό του ανθρώπου με το παρελθόν του, για να δημιουργήσει το δικό της μέλλον. Ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει μοναδικότητα και διαφορετικότητα, αλλά πολτοποίηση και όλεθρος.
Συγγραφέας/Αρθρογράφος: Υδρογόνο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου