ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: Η ΔΙΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ



  Από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος, προσπαθούσε να δώσει έννοια και ορισμό στο άγνωστο και παραφυσικό. Να λατρέψει θεότητες και να τις προσομοιώσει στην καθημερινότητά του και στο περιβάλλον του. Δεν μπορούσε να ξέρει εξ' αρχής για παράδειγμα τι έκανε τον αέρα να φυσάει, την προεύλευση της βροχής κοκ.
Έτσι έδινε σε φυσικά φαινόμενα λατρευτικές ορολογίες και πίστευε ότι "Κάποιος Θεός στέλνει την βροχή και κάποιος Θεός φυσάει". Βέβαια με το πέρασμα των χρόνων, καθώς υπήρχε εξέλιξη των επιστημών, οι θρησκείες αρκέστηκαν να προσπαθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα, που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν οι επιστήμες. Άλλωστε, είναι η φύση του ανθρώπου να ανακαλύπτει και να παρατηρεί. Οι επιστήμες αρέσκονται να εξηγούν το ΠΩΣ και η θρησκείες να εξηγούν το ΓΙΑΤΙ.  Συνεπώς, θρησκεία και επιστήμη πολλές φορές συγκρούστηκαν για κάποιο συγκεκριμένο φαινόμενο, συνεπικουρούμενοι των σταθερών που έχουν θεσπίσει, για να εξηγήσουν κάτι. Έτσι έχουμε ώς αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, να αποδίδουμε 2 αιτίες για 1 φαινόμενο.

  Ο άνθρωπος, εκτός από την ανάγκη του να δημιουργήσει κοινωνικές ομάδες, είχε την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι που δεν μπορούσε να εξηγήσει. Σε δύσκολες στιγμές εναπόθετε τις ελπίδες του στον Θεό που πίστευε και αν τα αποτελέσματα ήταν θετικά, τότε η πίστη στην δύναμη του Θεού του, δυνάμωνε! Αν δεν πήγαινε καλά, δυνάμωνε εξίσου, γιατί ίσως ο Θεός δοκίμαζε τις αντοχές του. Έτσι με την εξέλιξη του ανθρώπου και των επιστημών, εξελίχθηκαν και οι θρησκείες. Αρκετές θρησκείες δημιουργήθηκαν και αρκετές διαφορές υπάρχουν μεταξύ των, αλλά υπάρχει ένα κοινό που το συναντάμε σε όλες. ΠΙΣΤΗ. 

  Οι θρησκείες ανά τον κόσμο δημιουργήθηκαν, με κριτήρια κυρίως εθνολογικά. Τα πρώτα σημάδια που εισέπραξαν τα Έθνη από την δημιουργία τους και έπειτα, τα θεοποίησαν και δημιούργησαν θρησκείες πάνω σε συγκεκριμένες πλατφόρμες. Για παράδειγμα,υπάρχουν θρησκείες που δεν γνωρίζουμε,γιατί ακριβώς υπάρχουν και φυλετικές ομάδες που δεν γνωρίζουμε.  Εξ' ού και η ποικιλία των θρησκειών η οποία συνάδει με την ποικιλία των Εθνών. Βέβαια, με το πέρασμα των χρόνων, η εθνολογική πλατφόρμα σε ορισμένες θρησκείες ξεθώριασε αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Συνεπώς, πολλές θρησκείες στον πλανήτη, σημαίνουν πολλές συγκρούσεις και διχόνοιες. Συγκρούσεις που δυστυχώς δεν έμειναν σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά πήραν την μορφή του πολέμου. Έτσι, οι θρησκείες άθελά τους, έγιναν ένας επιπλέον μπαλαντέρ, για να παρακινηθούν συγκρούσεις και πόλεμοι κατά το δοκούν με σκοπό κυρίως, το οικονομικό συμφέρον.

  



  Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα να εκφέρω άποψη, για το ποιά θρησκεία είναι καλή και ποιά κακή. Χάνεται η ουσία. Όλες οι θρησκείες από καταβολής κόσμου, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου. Αυτή ήταν η χρήση τους και είναι απόλυτα σεβαστές. Όλοι μας πιστεύουμε σε κάτι, σε οτιδήποτε. Απλά η εξέλιξή τους, έκανε τις θρησκείες να χάσουν την αρχική τους έννοια. Γιατί πολύ απλά στην μέση μπήκε το συμφέρον και το χρήμα. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι το 95% των πολέμων που διεξήχθησαν στην ανθρωπότητα, ήταν για οικονομικούς σκοπούς και όχι για πνευματικούς,εδαφικούς κλπ. Οι θρησκείες διαβρώθηκαν και διαστρεβλώθηκαν, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί το φαινόμενο και των "εμφυλίων πολέμων" εντός θρησκειών (Σχίσμα 1054 μ.Χ.). Έτσι παρατηρείται η διπλή χρήση των θρησκειών.

  Η Νέα Παγκόσμια Τάξη κυρίως, χρησιμοποίησε τις θρησκείες για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα. Παρατηρούμε διαρκώς εγκλήματα και αποτρόπαιες πράξεις που έχουν θρησκευτικό μανδύα, αλλά στο τέλος της ημέρας κάποιος πλούτισε από τα αποτελέσματα αυτά. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω, αλλά το αφήνω στην κρίση σας. Επιπροσθέτως, μεγάλο ρόλο για την "εικόνα" των θρησκειών παίζουν οι επαγγελματίες χειραγωγοί της μάζας. Τα ΜΜΕ. Παρουσιάζουν εγκλήματα και πράξεις θρησκειών, αλλά παραλείπουν να παρουσιάσουν την πραγματική αιτία ή την αφορμή. Το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού και φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιούμε θρησκείες, αντί να ποινικοποιούμε πράξεις.

  Κλείνοντας, πιστεύω ακράδαντα πως οι θρησκείες χρησιμοποιούνται σαν όπλο, από την Νέα Τάξη Πραγμάτων, από εξουσιαστικά ιερατεία που δεν σέβονται ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΝ. Διαστρεβλώνουν και διαλύουν Έθνη, κοινωνίες, θρησκείες χωρίς κανέναν δισταγμό, προκειμένου να πετύχουν τον υπέρτατο σκοπό τους. Την παγκοσμιοποίηση και την καταστροφή της διαφορετικότητας. Καμία θρησκεία δεν δημιουργήθηκε διατυμπανίζοντας και διδάσκοντας καταστροφή και πόλεμο. Καμία θρησκεία δεν παρότρυνε ανθρώπους να αλληλοσφαγιαστούν στο όνομα του μεγάλου Θεού τους. Τα εγκλήματα τα διαπράττουν άνθρωποι, στο όνομα των θρησκειών, αλλά με απώτερο σκοπό..Το κέρδος.

  Σεβασμό λοιπόν στις θρησκείες, στις κοινωνίες και τα Έθνη. Κάποια στιγμή, ελπίζω και πιστεύω, να καταλάβει η ανθρωπότητα το μεγαλεπίβολο σχέδιο που ετοιμάζεται γι' αυτήν, από την Νέα Τάξη Πραγμάτων και να αντιδράσει, πριν να είναι πολύ αργά. Τα Έθνη,οι κοινωνίες και οι θρησκείες καλό είναι να συνεχίσουν να αναπτύσσονται χωρίς να πέσουν στην παγίδα της πολτοποίησης και της μαζοποίησης.

Έτσι λοιπόν έχουμε: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ




Συγγραφέας/Αρθρογράφος: Υδρογόνο  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ

ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ