ΕΚΛΟΓΕΣ : Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Τα κράτη ανά τον κόσμο διέπονται από την "δημοκρατική" διαδικασία των εκλογών.Καλούνται οι πολίτες να εκλέξουν τον νέο ηγέτη που θα έχει ως κύριο μέλημα την ευημερία του λαού του. Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία καθορίζει τον νικητή,αλλά μήπως η πλειοψηφία δεν εκφράζει πάντα το σωστό και το δίκαιο;
Μήπως η πλειοψηφία είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης της γνώμης και της συνείδησης της μάζας; Η λογική της παγκοσμιοποίησης προβάλλει την δημοκρατία ώς την δύναμη του λαού φέρνοντας τα παραδείγματα "Ο λαός θέλει" , "Ο λαός αποφάσισε", "Ο λαός νίκησε". Αν λοιπόν η ίδια δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, έχει ήδη υπονομευθεί ώστε να εκλεγούν οι "πνευματικοί ταγοί" μιας χώρας προς όφελος παγκοσμίων συμφερόντων, για ποιά δημοκρατία μιλάμε;

  Ο πιο συνηθισμένος τρόπος υπονόμευσης μιας εκλογικής διαδικασίας, είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής. Το σύστημα παρουσιάζει 10 κόμματα επί παραδείγματι και ο λαός είναι καταδικασμένος να ψηφίσει έναν από αυτούς, λευκό ή να απέχει. Κόμματα και ιδέες αντισυμβατικές του συστήματος, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν γιατί πολύ απλά ο κινητήριος μοχλός της νίκης δεν είναι η "σωστή άποψη", αλλά το χρήμα. Μια παράταξη με σωστές και καθαρές απόψεις για παράδειγμα, δεν μπορεί να σταθεί επί ίσοις όροις (Δημοκρατία?!) στην μάχη για την διεκδίκηση της διακυβέρνησης. Και θα αναλύσω τους λόγους.

1) Οπαδική ψήφος.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία κομματικών στρατών.Είτε με ανταλλάγματα,είτε από χαζομάρα. Στην κατηγορία της χαζομάρας εντάσσονται οι φαντασμένοι , οι οποίοι πιστεύουν στην "ιδέα" του συστημικού κόμματος. Αυτοί λοιπόν οι οπαδοί-ψηφοφόροι, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ψηφίζουν ΟΠΑΔΙΚΑ. Δεν τους ενδιαφέρει αν το κόμμα τους, διέλυσε τα πάντα, ενεργώντας αντιστρόφως ανάλογα των συμφερόντων του λαού και του Έθνους.Δεν τους ενδιαφέρει να δούν την "εναλλακτική λογική" των πραγμάτων γιατί πολύ απλά είναι προσηλωμένοι στο κόμμα τους.Τι και αν τους λές το προφανές, δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορούν να κρίνουν με βάση την λογική γιατί υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη κριτικής ικανότητας η οποία είναι αποτέλεσμα ελλιπούς κοινωνικής μόρφωσης. Πόσο μάλλον δε, όταν το κόμμα, έχει εξυπηρετήσει κάποιο προσωπικό συμφέρον (δουλειά,ρουσφέτι κλπ). Τότε μιλάμε με σιγουριά για ένα μεγάλο ατόπημα της εκλογικής διαδικασίας.

2) Ψήφος συμφερόντων.

Είναι σαφές ότι το χρήμα κυβερνάει τον πλανήτη. Έτσι για τους πλουσίους, είναι ένα στοίχημα η επόμενη κυβέρνηση. Κατά πόσον δηλαδή, θα εκπληρώσει τις επιχειρηματικές τους φαντασιώσεις. Με το αζημίωτο φυσικά, γιατί η διαδικασία είναι δούναι και λαβείν. Η "επόμενη κυβέρνηση" βλέπει τον επιχειρηματία ώς δεξαμενή ψήφων και ο εκάστοτε επιχειρηματίας την κυβέρνηση ώς μέσο επιπλέον πλουτισμού.Άρα είναι όλοι τους ευχαριστημένοι και επιπλέον, είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος, ότι ο επιχειρηματίας που έχει στην δούλεψή του εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζομένους, δεν θα τους δώσει "γραμμή" για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. Μια γραμμή που θα είναι σαφέστατα απειλή, με τον μανδύα της συμβουλής. Η πλειοψηφία των εργαζομένων θα αντιδράσει θετικά φυσικά, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν θέλουν να χάσουν την εργασία τους. Άλλωστε δεν είναι και τίποτα η απόλυση μερικών υπαλλήλων και αντικατάστασή τους με άλλους. Η Νέα Τάξη μετράει αριθμούς, όχι ανθρώπους.

3) Ψήφος χειραγώγησης

Όσοι πολίτες δεν βρίσκονται στις προαναφερθείσες κατηγορίες, είναι ο επόμενος στόχος χειραγώγησης. Ναι, γνωρίζει το νεοταξικό σύστημα ότι υπάρχουν και ανένταχτοι,αντισυστημικοί και σκληροί ψηφοφόροι που γνωρίζουν το βρώμικο παιχνίδι. Πολίτες πολιτικοποιημένοι και όχι κομματικοποιημένοι. Πολίτες που μένουν πιστοί στα ιδανικά και τις ιδέες τους για το Έθνος τους, την κοινωνία τους και την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους. Την οικογένεια , τα ήθη και τα έθιμά τους. Έτσι το σύστημα θα προσπαθήσει να κάμψει και αυτήν την αντίσταση προσπαθώντας να τους χειραγωγήσει. Το μεγαλύτερο όπλο χειραγώγησης του κόσμου, είναι τα ΜΜΕ. Κανάλια,εφημερίδες και δημοσιογράφοι της πλάκας, οργανώνονται κυρίως προεκλογικά, για να διαλύσουν κάθε αμφιβολία του κόσμου και να παρουσιάσουν την κυβέρνηση (ή το αγαπημένο κόμμα) ώς μεσσία και ως μοναδική επιλογή. Αποκρύπτουν αλήθειες βρώμικες,παρουσιάζουν απόψεις (όχι γεγονότα) ,βάζουν διλλήματα, δημιουργούν εντυπώσεις και αναμοχλεύουν καταστάσεις. Η προπαγανδιστική τους λειτουργία μόνο δημοσιογραφική δεν θεωρείται και αντίκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Από πότε οι δημοσιογράφοι εκφέρουν άποψη; Από πότε οι δημοσιογράφοι παρουδιάζουν ειδήσεις κατά το δοκούν; Μα φυσικά από τότε που έγινε η "ενημέρωση" γρανάζι της παγκοσμιοποίησης..Της Νέας Τάξης Πραγμάτων..


Με αυτούς τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω, είναι αδιανόητο να νομίζει κάποιος ότι οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, εκλέγονται με την "δύναμη του λαού". Εκλέγονται με την δύναμη των συμφερόντων και του χρήματος. Έτσι καταρρίπτεται η λογική της εκλογικής και δημοκρατικής πλειοψηφίας. Η δικαιοσύνη και η λογική, πνίγονται στην λογική της πλειοψηφίας, μιας πλειοψηφίας που εύκολα εξαγοράζεται. Η Νέα Τάξη είναι στυγνή και εξαγοράζει ψυχές και συνειδήσεις. Θα δυσκολευτεί να εξαγοράσει...ψήφους;

Συγγραφέας/Αρθρογράφος: Υδρογόνο                                                                                          

ΥΓ: Οι απόψεις του νεοσύστατου blog Εναλλακτική Λογική, είναι αποκλειστικά προσωπικές απόψεις των συγγραφέων- αρθρογράφων. Τα άρθρα θα υπογράφονται είτε με nickname είτε με ονοματεπώνυμο. Το blog αυτό έχει κύριο σκοπό να αντισταθεί στην "λογική της παγκοσμιοποίησης" και της παράνοιας. Δεν εξυπηρετεί κανένα κόμμα και κανένα συμφέρον. Οι εκθέσεις ιδεών και λογικών επιχειρημάτων αναφέρονται σε άτομα με κριτική σκέψη και άτομα διατεθειμένα να ακούσουν το "εναλλακτικό". Ευχαριστούμε πολύ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ

ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ