ΠΕΡΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ




  Άγνοια λοιπόν. Τί είναι η άγνοια; Είναι η έλλειψη γνώσης και η αρχή της μεταμόρφωσης του ανθρώπου σε κάτι ουδέτερο. Σε κάτι που δεν είναι χρήσιμο για τον εαυτό του και για το σύνολο στο οποίο ανήκει. Δεν αδιαφορεί, απλά αγνοεί. Καλύτερα να ήξερε και να αδιαφορούσε, παρά να αγνοεί αυτό που δεν ξέρει. Τότε θα είχε την δικαιολογία της επιλογής.
Συνεπώς, η άγνοια είναι εχθρός του ανθρώπου και φίλος του...μαζανθρώπου. Του μαζανθρώπου που διδάχτηκε την άγνοια υποσυνείδητα και γαλουχήθηκε αργά και σταθερά στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την ιστορία του,την κληρονομιά του,τα ήθη και έθιμά του, την καταγωγή του και την αποστολή του. Διδάχτηκε να αγνοεί την γνώση γιατί έτσι έπρεπε να γίνει από τα κέντρα εξουσιών που αποσκοπούν στην Παγκοσμιοποίηση. Που προσβλέπουν στην εξουδετέρωση και απαλοιφή της Ιστορίας των εκάστοτε Εθνών, με σκοπό την δημιουργία ενός και μοναδικού κόσμου. Του κόσμου..της αγνοίας.

  Η Αρχαίοι Έλληνες άφησαν τεράστια κληρονομιά σε τούτο τον πλανήτη. Φιλοσοφία, επιστήμες,τέχνες.. Αλλά η μεγαλύτερη κληρονομιά που άφησαν στον άνθρωπο είναι η Λογική. Η τέχνη της σκέψης. Να μάθει ο καθένας να σκέπτεται, να κρίνει, να επιλέγει, να απορρίπτει... Μέσα από την λογική, την βάση της ολοκλήρωσης του ανθρώπου, δημιουργήθηκε ο πολιτισμός. Ύμνοι στην αγάπη και τον άνθρωπο, την φιλία και τον πόλεμο, την δημιουργία, την εξήγηση του ανεξήγητου, γράφτηκαν μετά από συνειδητές επιλογές του Ανθρώπου. Σκέφτηκε πριν πράξει αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αποτελέσματος.

  Σήμερα, η Νέα Τάξη επιχειρεί να αποδομήσει τον ίδιο τον άνθρωπο για να τον χειραγωγεί εύκολα. Ένας άνθρωπος που σκέφτεται και κρίνει είναι μεγάλο αγκάθι στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.Μια ομάδα ανθρώπων αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Ένα Έθνος που κρατιέται από τις ρίζες του γερά, είναι ο μεγάλος αντίπαλος.  Τα καρτέλ και τα εξουσιαστικά ιερατεία έχουν επιβάλλει το μοντέλο του μαζανθρώπου,το οποίο εγκαθιστούν μαζικά στις κοινωνίες, μέσω των Δούρειων Ίππων τους. Έχουν διαβάλλει σε υπέρτατο βαθμό την επαφή του ανθρώπου με την γνώση, οδηγώντας τον στην ροή που εξ' αρχής ήθελαν. Να τον μάθουν να αγνοεί. Συνεπώς, θα περνάει η γνώση από δίπλα του και θα σφυρίζει αδιάφορα. Πρέπει ο άνθρωπος να αγνοήσει την ύπαρξη της πηγής με το νερό, έτσι δεν θα διψάσει ποτέ..

  Όταν το παιδάκι βγεί από το σπίτι και πάει να παίξει παρα έξω, θα περάσει ωραία, θα γελάσει, θα πέσει και θα ξανασηκωθεί, θα κλάψει...Μόλις νιώσει κίνδυνο, υποσυνείδητα θα τρέξει πίσω στο σπίτι του, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ασφαλές. Μέσα από αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η επιστροφή στην Ιστορία και την κληρονομιά, είναι η μοναδική λύση για να αντισταθούμε στο ποτάμι της Παγκοσμιοποίησης. Μέσω της τεράστιας παρακαταθήκης του παρελθόντος, ο καθένας μας πρέπει να μάθει να σκέφτεται και να κρίνει. Ότι πλασάρει το σύστημα, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που βρήκαμε και υπεύθυνοι γι' αυτά που θα παραδώσουμε. Η άγνοια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου και πρέπει να εξαλειφθεί, πριν εξαλειφθεί ο άνθρωπος.



Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος


Συγγραφέας/αρθρογράφος: Υδρογόνο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ

ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ