Ο ΝΗΔΥΜΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ





  Χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από την αρχή της ανθρωπότητας. Μια μακραίωνη Ιστορία που μέχρι σήμερα, εν έτει 2019, μας έχει διδάξει πολλά. Μας έχει διδάξει την δύναμη και την ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργήσει αλλά και να καταστρέψει. Άλλωστε, η φύση του ανθρώπου είναι περίπλοκη. Ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την δύναμη της "ανώτερης" νοημοσύνης του ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη. Της όμορφης Γης μας, που αν ο
άνθρωπος ήταν πιο προσεκτικός, θα ήταν καλύτερη. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Και μαζί με την Γη, θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και όλη η ανθρωπότητα καθώς και το πανέμορφο οικοσύστημά της. Μια αδιατάρακτη αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Οι λόγοι της μη ύπαρξης αυτής της αρμονίας, είναι πολλοί αλλά θα εστιάσουμε σε έναν, που ίσως είναι και ο σημαντικότερος. Τον βαθύ ύπνο του ανθρώπου. Αυτόν τον νήδυμο ύπνο που τον κυνηγάει από την δημιουργία του. Δεν είναι τυχαίο πως στην Θεογονία του Ησιόδου, ο Ύπνος ήταν δίδυμος αδελφός του Θανάτου. Και οι δυο ήταν παιδιά του Έρεβους και της Νύχτας. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως τίποτα θετικό δεν μπορεί να προέλθει από αυτή την "αιώνια" σχέση.

  Αυτός ο βαθύς ύπνος των περισσότερων ανθρώπων, έχει στοιχειώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Γιατί πολύ απλά, υπάρχουν και οι "ξύπνιοι" που σαφώς και εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Τι εννοούμε; Όταν η μάζα "κοιμάται" οι "ξύπνιοι" έχουν τον έλεγχο σε όλους τους τομείς. Από τον έλεγχο των πρώτων υλών του πλανήτη, μέχρι και την εξουσία πάνω στην κοιμισμένη μάζα. Μια εξουσία που τους επιτρέπει να χειραγωγήσουν κατά το δοκούν, ολόκληρες ομάδες πληθυσμού. Να ελέγχουν στο τι θα τρώνε μέχρι και στο τι θα σκέφτονται. Φυσικά αυτή η κατάσταση υποβόσκει και βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλά χρόνια, όμως τελευταία είναι έντονη γιατί η παγκοσμιοποίηση προχωράει με γοργούς ρυθμούς.Ο "νήδυμος" άνθρωπος απλά ακολουθεί την ροή μιας παγκοσμιοποίησης που έχει ως σκοπό την εξάλειψη της κριτικής ικανότητας, της αγάπης, της καλοσύνης και της..ανθρωπιάς.

  Συγκεκριμένα, οι εξουσιαστές της Γης ακολουθούν μια πολύ πετυχημένη συνταγή. Την συνταγή του "Διαίρει και βασίλευε". Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσουν ανθρώπους με σκέψεις μίσους και φθόνου για τον συνάνθρωπό τους, παρά να τους αφήσουν να σκέφτονται και να αγαπούν. Δεν θέλουν να ξυπνήσει ο άνθρωπος, γιατί μπορεί να γίνει κανένα "λάθος" και να νοιώσει αλληλεγγύη για τον "εχθρό" του. Αυτόν τον εχθρό που του δίδαξαν πως θέλει να τον διαλύσει, γι' αυτό και πρέπει να τον μισεί. Το χειρότερο απ' όλα είναι πως οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν τακτικές πλύσης εγκεφάλου σε πολύ απλά πράγματα. Μαθαίνουν τους ανθρώπους να μισούν το διαφορετικό Έθνος, την διαφορετική Θρησκεία ακόμα και το διαφορετικό χρώμα. Αναπαράγουν μίσος μεταξύ των ανθρώπων και τονίζουν τα "διαφορετικά" και όχι τα κοινά που σαφώς και είναι περισσότερα. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην Παγκόσμια Ειρήνη και θέλουν να αφανίσουν την διαφορετικότητα από προσώπου Γης. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από την ποικιλομορφία και την ειρηνική συνύπαρξη του "διαφορετικού"; Όχι βέβαια δεν υπάρχει και γι' αυτό πρέπει να πολτοποιηθούν τα πάντα. Από τις σκέψεις του ανθρώπου μέχρι και τα συναισθήματά του. Ας τα δούμε αναλυτικά.


ΕΘΝΟΣ - ΦΥΛΗ 

  Είναι σαφές πως στην όμορφη Γη μας, υπάρχουν φυλές και εθνότητες. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους. Δεν διάλεξαν ούτε το χρώμα τους, ούτε την καταγωγή τους. Μεγαλώνουν και μαθαίνουν έμφυτα, να αγαπούν τις ρίζες τους. Τα ήθη και τα έθιμά τους. Τις οικογενειάκές παραδόσεις τους και οτιδήποτε περικλείει την ύπαρξή τους. Πολύ όμορφα ως εδώ. Εκεί όμως που πρέπει να μάθουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή να σέβονται και να ζούν αρμονικά με τον "διαφορετικό γείτονα", έρχεται μια παρέμβαση και τους αλλάζει την σκέψη όλη. Να τον μισούν, να τον φοβούνται. Να τον κοιτάνε καχύπτοτα. Να υπάρχει συνέχεια ο φόβος της ρήξης και της μάχης, επειδή απλά είναι διαφορετικός. Τέτοια πλύση εγκεφάλου κάνουν όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που σαφώς είναι εργαλεία των εξουσιαστών της Γης. Καιροσκόποι δήθεν ηγέτες, που εφαρμόζουν το ρητό Carpe Diem με αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Είναι παράλογο να νομίζουμε ότι οι κυβερνήσεις μάχονται για τα συμφέροντα των λαών τους. Απλά παίρνουν τις εντολές που πρέπει, από τα άτομα που πρέπει. Οι καλοί άνθρωποι που έτυχε να κυβερνήσουν σε μερικές χώρες, είτε κατέληξαν νεκροί, είτε φυλακισμένοι. Σκληρά διδάγματα της Ιστορίας είναι αυτά δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν.

  Πως θα βγάλουν χρήματα οι βιομηχανίες όπλων αν υπάρχει παγκόσμια ειρήνη; Δεν πρέπει να συντηρείται μόνιμα ένα εχθρικό κλίμα με τους "διαφορετικούς γείτονες" ανά τον κόσμο; Δεν πρέπει ο νήδυμος υπνάνθρωπος να μισεί τον συνάνθρωπό του για το χρώμα του ή την σημαία του; Να μαθαίνει από τους εξουσιαστές ότι είναι ανώτερος και καλύτερος ώστε να θέλει να καταστρέψει τον γείτονά του; Ακόμα και σε χαμηλότερης κλίμακας επίπεδο, οι κοινωνικές ομάδες σφάζονται μεταξύ τους και μερικοί βγάζουν χρήματα. Χρήματα, που δεν θα πάρουν μαζί τους όταν τους επισκεφθεί ο δίδυμος αδελφός του Ύπνου, αλλά δεν τους ενδιαφέρει προφανώς γιατί η ψυχή τους είναι πιο μαύρη και από την Νύχτα. Και έτσι συντηρείται μια ανούσια και απάνθρωπη κατάσταση, με ανθρώπους να αλληλοσκοτώνονται για την δήθεν "μεγάλη ιδέα" που τους φύτεψαν στο κεφάλι. Ο Φόβος είναι αρχέγονο ένστικτο και εκεί ποντάρουν οι εξουσιαστές. Η φοβισμένη μάζα, χειραγωγείται πανεύκολα  Και όταν η ψυχή φύγει, αφήνει πίσω της αίμα και συντρίμμια. Ξύπνα άνθρωπε και αγάπα αυτό που είσαι. Αλλά αγάπα και αυτό που δεν είσαι. Δεν ζεις για πάντα!


ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

   Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο όπου ποντάρει νεοεποχίτικη λαίλαπα για να δημιουργήσει χαοτικές συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι οι θρησκείες. Οι θρησκείες δημιουργήθηκαν ύστερα από την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι ανώτερο το οποίο και σαφώς υπάρχει. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που ερμηνεύουν το "ανώτερο" με διαφορετικό τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών θρησκειών στο πέρασμα του χρόνου οι οποίες ήταν το "πνευματικό καταφύγιο" του ανθρώπου ανα τον πλανήτη. Έτσι δημιουργείται πρόσφορο έδαφος από τους εξουσιαστές να χρησιμοποιήσουν ένα δυνατό όπλο προς όφελος της δικής τους ατζέντας. Την πνευματική πίστη και αφοσίωση του ανθρώπου στο ανώτερο, η οποία είναι τυφλή τις περισσότερες φορές. Δεν θα καταδικάσουμε καμία θρησκεία, γιατί πολύ απλά τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο όνομα αυτών, έχουν ανθρώπινη υπογραφή και μόνο. Οι θρησκείες έχουν μεταβληθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια και με την απαραίτητη "ώθηση" έχουν γίνει επιθετικές. Το ερώτημα όμως είναι το εξής. Ποιοι κερδίζουν απ' όλο αυτό;

  Πίσω από κάθε θρησκευτική σύγκρουση ή από κηρύγματα μίσους, υπάρχει κέρδος. Δεν βολεύει η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων από διαφορετικό έθνος όπως αναφέραμε πριν και σίγουρα δεν βολεύει και η θρησκευτική συνύπαρξη. Αντίθετα, η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ "αλλόθρησκων" καθορίζει τα νεα δεδομένα τα οποία δημιουργούν μια σταθερή βάση έχθρας μεταξύ των ανθρώπων. Οι κήρυκες αγάπης ξαφνικά έχουν μετατραπεί σε κήρυκες μίσους και φθόνου που δυστυχώς επηρεάζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της μάζας. Ο νήδυμος υπνάνθρωπος δεν δύναται να αντιληφθεί πως η ανώτερη δύναμη που τον ελέγχει αυτή την ώρα, είναι κάποιος άλλος άνθρωπος που έχει μετατρέψει τον πλανήτη σε μια σκακιέρα και όχι η ανώτερη δύναμη που τον έμαθαν να πιστεύει τυφλά. Το πρόσφορο πνευματικό έδαφος, πάντα ήταν μέρος της επένδυσης για κάτι τέτοιο.

  Νήδυμε υπνάνθρωπε κάνεις λάθος. Ο πλανήτης έχει χώρο για όλους τους ανθρώπους και για τις αντιλήψεις τους. Δεν είσαι εσύ ο καλός και οι άλλοι οι κακοί. Γιατί πολύ απλά η καλοσύνη και η αγάπη δεν μετριέται από τις αντιλήψεις, αλλά από τις πράξεις του καθενός. Σκέψου και κρίνε, δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα με τον αλλόθρησκο δίπλα σου. Αγάπα την πίστη σου και χαμογέλασε σε αυτόν που πιστεύει σε κάτι διαφορετικό. Μπορείτε να συνυπάρξετε, όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται. Μετάδωσε την αγάπη στην επόμενη γενιά και θα σταματήσει αυτή η αέναη και ηλίθια σύγκρουση μεταξύ ανθρώπων που μισιούνται χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Γιατί δεν σκέφτεσαι; Γιατί δεν κάνεις την αρχή; Μην δέχεσαι να σου λένε ποιον να μισείς. Ξύπνα άνθρωπε και αγάπα αυτό που είσαι. Αλλά αγάπα και αυτό που δεν είσαι. Δεν ζεις για πάντα!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Η κατάσταση της βαθιάς ύπνωσης της ανθρωπότητας μπορεί να αντιστραφεί ΜΟΝΟ εαν αρχίσουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε πως δεν ζούμε για πάντα. Από την γέννησή μας μέχρι τον θάνατό μας, αφήνουμε κάτι πίσω μας. Αφήνουμε μια μοναδική υπογραφή που περιλαμβάνει την ψυχή μας. Εμείς θα καθορίσουμε τι θα αφήσουμε πίσω μας. Αυτή την υπογραφή θα την δούν οι επόμενοι και είναι στο χέρι μας αν θα τους ξυπνήσει ή αν θα συνεχίσει να παροτρύνει τον νήδυμο ύπνο τους.

  Ξύπνα άνθρωπε. Σταμάτα να ζεις μια ζωή γεμάτη φόβο. Όταν σταματήσεις να φοβάσαι, ο εξουσιαστής χάνει την εξουσία του πάνω σου. Πίστεψε στην παγκόσμια ειρήνη και στην διαφορετικότητα. Εχθρός σου είναι μόνο ο εαυτός σου, κανείς άλλος. Φύτεψε τον σπόρο της αλληλεγγύης και της αγάπης. Κάνε τον εαυτό σου καλύτερο άνθρωπο και θα δώσεις ένα υπέροχο παράδειγμα στους ανθρώπους γύρω σου. Το πέρασμά σου από την ζωή πρέπει να είναι φωτεινό, γεμάτο καλοσύνη. Δεν ζεις για πάντα. Άλλωστε όταν αποφασίσει η ψυχή σου να ταξιδέψει θα έχεις άπλετο χρόνο..για τον Νήδυμο Ύπνο σου.

Ξύπνα άνθρωπε και αγάπα αυτό που είσαι. Αλλά αγάπα και αυτό που δεν είσαι. Δεν ζεις για πάντα!










Υδρογόνο
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ

ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ